Tenten en voedsel voor de mensen in de bergen

Beste mensen,

Steeds duidelijker wordt het, dat de gevolgen van de ramp buiten Kathmandu nauwelijks te overzien zijn. In de dorpen in de bergen is de situatie rampzalig en zijn de noden aan tenten, voedsel, drinkwater en medicijnen niet te beschrijven. Ook in het gebied van Dhading, dichtbij het epicentrum en de omgeving waar wij werken heeft de aardbeving flink huisgehouden. Gelukkig zijn al onze vrienden en bekenden veilig, maar zo’n 800 huizen zijn totaal vernietigd, de rest heeft ernstige schade opgelopen. De overheid aldaar is bezig hulpacties te organiseren maar veel te weinig en vaak te laat. Vandaar een hernieuwde oproep tot steun. Velen hebben al een bijdrage gestort, waarvoor onze hartelijke dank maar er is veel, veel meer nodig.

een dorpVanuit stichting Nepal Geeft hebben wij regelmatig contact met mensen in Nepal en met Linda Scheppink van Maha Mata, die actief is met projecten in Nepal. Linda heeft regelmatig contact met Reachout2, een organisatie die noodhulp verzorgt vanuit Nepal met fondsen uit Nederland. 100% van de opbrengst gaat naar het doel, de contacten zijn 100% betrouwbaar. Ook onze stichting heeft hulp aangeboden aan deze organisatie. Het waarom lees je hieronder.

Geef om Nepal, doneer met een ruim hart:
IBAN: NL19 TRIO 0197 9254 80
BIC: TRIONL2U
Ten name van Stichting Nepal Geeft te Maastricht
Vermeld duidelijk: noodhulp Nepal

Wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Dit is het verkort verslag van Liesbeth Nagelkerke van Reachout2 van de hulp die verleend is en vandaag en morgen kan worden verleend:

een dorp“Inmiddels zijn we 5 dagen verder na de aardbeving in Nepal van afgelopen zaterdag. Er is op dit moment een tekort aan alles. Daardoor gaat het vervoeren van goederen naar de afgelegen gebieden nu ook nog gevaarlijk worden omdat mensen wanhopig zijn en goederen van de vrachtwagen willen halen.

Veel grote organisaties zijn actief in Kathmandu, maar zien nauwelijks kans om de Kathmandu vallei uit te gaan, helaas. Reachout2 lukt dat wel met name via het zuiden Chitwan. De mannen in Nepal doen hun uiterste best. Mooi om te melden is dat er ook steeds meer Nepalese vrijwilligers zich aansluiten om onze partners te helpen, bijvoorbeeld in het overbrengen van communicatie, het regelen van goederen etc.

Hier volgen de activiteiten die vandaag zijn uitgevoerd.

  • Een team met artsen, medicijnen, voedsel (zoals rijst, koekjes en noodles) en medisch gereedschap zijn vertrokken richting Rasuwa/Langtang, het gebied ten noorden van Kathmandu. Ze zijn zo ver gereden als ze konden en hebben daar direct hulp verleend.
  • Een vrachtwagen vol met voedsel en dekens ook naar Rasuwa.
  • Een vracht met voedsel naar Okhreni, vlakbij Kathmandu
  • Er zijn 2000 tenten besteld, waarvan er in ieder geval 1000 geleverd konden worden. Er is nu een tekort aan tenten.  Er is een vracht op weg met minstens 5000 naar de Nepalese grens vanuit India. Ook daar zet men zich nu vol in om de mensen in Nepal te helpen.
  • Ook zijn er 500 dekens gekocht.
  • Een groot deel van deze tenten en dekens zullen via Stichting Veldwerk naar het district in Dhading gebracht worden. Een groot deel van dit district is verwoest. Er is nog geen hulp verleend door anderen. Mooi hoe zo nieuwe samenwerkingen ontstaan. Stichting Veldwerk organiseert het vervoer, wij de goederen. Ook met veel dank aan stichting Maha Mata!  [ook wij werken hieraan mee]
  • Zoals gisteren aangegeven is het district Gorkha vandaag bezocht met een aantal vrachtwagens met 14 artsen/verpleegkundigen, dekens, tenten, medicijnen etc. Het weer was goed gelukkig. De artsen zijn echter zo lang bezig geweest dat ze nu daar moeten overnachten.
  • Vandaag werd een vracht voorbereid voor het district Dhading vanuit Chitwan. Dit zal een grote missie zijn, ook weer in samenwerking met andere stichtingen vanuit Sauhara.
  • Ook zal er morgen vanuit Chitwan weer een missie gaan naar Gorkha.

 Meerdere organisaties bieden inmiddels hun hulp en netwerk aan. Echt fantastisch!”

Liesbeth Nagelkerke

Geplaatst in Blog, Nieuws, Noodhulp sidebar.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.