Update: noodhulp Nepal

hulpgoederen in SalangBevrijdingsdag 5 mei, vier de bevrijding en… laat vooral je hart spreken voor al die mensen in Nepal die onder heel moeilijke omstandigheden moeten (over-)leven. Zij hebben onze steun heel hard nodig!!!

Kom op 5 mei zeker naar Maastricht naar een Benefiet voor Nepal in café de Pieter met de band Fandango, veiling van kunst en DJ Sjaak.
Zie ook www.facebook.com/nepalgeeft

Hapjes verzorgd door Stichting Nepal Geeft. Vanaf 16.00 uur. De hele omzet en opbrengst van de veiling gaan via onze stichting direct naar het rampgebied.

Op donderdag 14 mei verwachten we jullie op het Mondiaal festival El Dunya in Maastricht waar Stichting Nepal Geeft ook zijn steentje zal bijdragen om ook daar weer gelden in te zamelen voor Nepal!

uitdeling goederenVoor dit moment hebben wij ons samen met andere organisaties als Stichting Maha Mata, Stichting Waterdragers en Stichting Veldwerk aangesloten bij Reachout2. We hebben uit de nu verkregen donaties en reserves een bedrag van € 4.000,- overgemaakt voor tenten, water, voedsel en medicijnen.

Reachout2 verzorgt noodhulp via de Nepalese Ngo Karuna o.l.v. Deepak Sapkota, voorzitter van de internationale hulpverleningsorganisaties. Ze hebben een gestructureerde aanpak en er zijn inmiddels zo’n 300 Nepalese vrijwilligers met hen op pad naar de uiterst moeilijk toegankelijke berggebieden met tenten, dekens, medicijnen en voedsel. Evenals bij de Stichting Nepal Geeft gaat ook hier 100% van het geld naar het hoofddoel van dit moment: noodhulp aan de slachtoffers in de afgelegen berggebieden.

In ‘ons’ gebied van Nalang/Salang zijn met behulp van Reachout2 en Stichting Veldwerk honderden tenten en dekens uitgedeeld. Er zijn geen dodelijke slachtoffers gevallen en volgens ons contact daar, Bishnu Regmi, zijn er nog 150 dakloze families die behoefte hebben aan tenten en dekens. Van de 1500 huizen in Nalang zijn er 1200 totaal verwoest. De wederopbouw zal lang en zwaar worden. De school die wij ondersteunen, de Nalang Model Academy, is wel beschadigd maar redelijk gemakkelijk weer te herstellen. Op het ogenblik zijn alle scholen in de rampgebieden gesloten. Wat het door ons gesponsorde gemeenschapshuis in Kamalabahri in Salang betreft, hebben wij vernomen dat dit nog overeind staat.

Wij geloven dat wij op dit moment vooral door samenwerking het meest kunnen bereiken, samen met andere kleine organisaties die al lang actief zijn in Nepal.
Mogen wij alstublieft ook op u rekenen om in Nepal te doen wat we kunnen?

IBAN: NL19 TRIO 0197 9254 80
BIC: TRIONL2U
Ten name van Stichting Nepal Geeft te Maastricht
Vermeld duidelijk: noodhulp Nepal

Rampgebied

Geplaatst in Blog, Nieuws, Noodhulp sidebar.

Eén reactie

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Ik heb een vraagje. Zondag a.s. 31 mei vertrek ik naar Nepal voor vrijwilligershulp. Ik zal samen met een team van het Sapana Village in Chitwan naar een afgelegen dorp in de bergen gaan om mee te helpen met de wederopbouw van het dorp. Weten jullie misschien hoe ik aan een noodhulp tent kan komen zodra ik in Kathmandu aankom, zodat ik die mee kan naar Chitwan en we kunnen gebruiken in de bergen?

  Alvast bedankt voor de medewerking,

  Mvg,

  Cyrano

  Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.