Februari actiemaand ‘Help gehandicapte kinderen in Nepal’ groot succes

De groep van 5 die in april een sponsortocht gaat lopen in de Himalaya is in februari behoorlijk actief geweest in het werven van fondsen voor het project van HEAD Nepal.

Op 9 februari was er een sponsordiner voor vrienden en familie. Daar waren zo’n 30 mensen bij aanwezig, zij kregen een heerlijke Nepalese maaltijd voorgeschoteld, informatie over de sponsortocht en keken met veel belangstelling naar de boeiende film van Eric Valli, ‘Himalaya’.

De volgende dag, zondag 10 februari – de grote Nepaldag – werden veel mensen (ruim boven de 100) aangetrokken door het gevarieerde programma van workshops tai chi/qigong, de lezingen over het boeddhisme door Paul Vleugels en de trekking in de Himalaya, de prachtig aangeklede zaal, de vele spulletjes op de veiling met onze deskundige veilingmeesters, de lekkere Nepalese hapjes met de pakora snacks als toppunt, de informatiestand van Nepal Geeft, het schilderen met Barbara Varga, de livemuziek van John ten Haaf en Eddy Muyres. Het was levendig, gezellig en er heerste een fijne solidaire sfeer.

De locatie werd ons gratis ter beschikking gesteld door het bestuur van het wijkgebouw Moetiara Maloekoe, waarvoor onze hartelijke dank alsook een woord van dank aan Vers Voordeel Vaessen en de Jumbo voor de korting op de boodschappen.

Op 18 februari was er vanwege groot succes een tweede klankschalenconcert gratis gegeven door Corry Jacob en Cor de Jong van Résonance Mt. Zo’n 25 mensen genoten van zachte en rustgevende klanken, die de deelnemers in een diepe meditatie brachten. Voor de 5 lopers vormden deze klanken als een steun in de rug voor de trektocht.

Op 23 februari was er tenslotte een sponsordiner voor familie, vrienden en sympathisanten van Nepal Geeft. Hier schoven zo’n 40 mensen aan tafel voor een rijkelijk ‘aangeklede’ Dhaal Bhaat – het nationale gerecht van Nepal. Daarnaast werd er informatie verstrekt over het project waarvoor wij de sponsortocht lopen door Herman de Jong en dat alles omlijst door mooie liederen vol passie gezongen door Trudy Schambergen. Onze dank aan de buurtsuper Cobben die de groenten deels gratis verzorgde.

Onze inspanningen leverden in deze maand het mooie bedrag op van €3225,-. Ondertussen gingen de donaties gewoon door zodat we nu op het prachtige totaal staan van €9477,-

Maar er meer nodig, dus zijn we zeker nog niet klaar. Op 23 maart is een spinningmarathon bij Il Fiore Ceramique van 9.30 tot 12.30 uur. De kosten voor reservering van 3 uur spinning bedragen €15. Er is ook een mogelijkheid om de fiets te delen van 2 x 1,5 uur voor €7,5. Dit wordt georganiseerd door Petra Beijers en opgave kan via Il Fiore Ceramique of bij Petra: 0613429737

Wij, Andi, Ben, Bart, Frans en Walter bedanken iedereen die ons daarbij vrijwillig en met volle inzet hebben geholpen en zonder wie we het niet gered zouden hebben: Maud, Yvonne, Petra, John, Gerrion, Toos, Pierre, Mildred, Eva, Marco, Leonard en kleindochter Vinisha….

Geplaatst in April-trek, Blog, Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.