We gaan beginnen!

Na een paar dagen in Kathmandu om nog wat laatste spullen voor de trekking in te slaan en de sfeer op te snuiven, zijn we een dag later dan gepland door vertraging in Nepalgunj, aangekomen in Simikot. Hier aangenaam verrast over het prachtige warme weer. Een dikke jas was (nog) niet nodig.
Chhitup, Nirmal en Gaule verwelkomden ons in Simikot met open armen en overhandigden ons traditioneel witte zijden sjaals.
We waren getuige van een kleine ‘ruzie’ tussen een aantal dragers om onze tassen te dragen. Twee kleine vrouwelijke dragers hebben vervolgens onze rugzakken mee naar het hotel genomen, waarna we op het terras in de heerlijke zon van een koud drankje genoten.
Na kort overleg besloten we om in de middag al een trainingsrondje te doen, zodat we de trekking toch volgens plan kunnen starten. Na een smakelijke lunch waren we aan het ploeteren om de berg op te wandelen. De hoogte is toch al te voelen..
Vier uur later, na een korte douche, gingen we naar het kindertehuis wat uiteraard de belangrijkste reden was voor onze reis is.
Bij aankomst zaten alle kinderen buiten klaar en na het formele welkomstwoord en introducties werden we vermaakt met hun zang en dans, heel vertederend en emotioneel. Walter hield zijn toespraak en Ben overhandigde Chhitup de cheque van NPR 1,687,500, die we dankzij jullie gulle donaties hebben mogen uitschrijven!
Daarna kregen we een rondleiding om te zien hoe hard er gewerkt werd en wordt aan de ondersteuning van de kinderen. Een gigantische taak met veel uitdagingen.
Vandaag opgestaan, verwend door een prachtige zonsopgang, maken we ons klaar om ons avontuur te starten naar Crystal Mountain.
Er zal de komende vijf dagen geen dekking/internet zijn, maar we melden ons weer zodra we terug zijn. Tot dan…
Geplaatst in April-trek, Blog, Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.