Sponsortrekking Manaslu Nepal

“Duw Nicole en Walter de berg over”

Ondersteun de bouw van 700 Improved Cooking Stoves.

Van einde oktober tot begin november gaan wij, Nicole en Walter in Nepal de Manaslu trekking doen om geld bij elkaar te lopen voor het aanbrengen van 700 verbeterde kookstoven in Nalang en Salang.

Dit zijn de dorpen waar wij in 2012 en 2013 gewerkt hebben aan het verbeteren van de gezondheidszorg en het onderwijs. Tijdens dat werk werden wij geconfronteerd met de ongezonde ST2kookmethode in vele huizen: open vuren zonder rookafvoer. Zeer schadelijk voor de gezondheid van met name de longen, de ogen en de huid. Bovendien wordt er behoorlijk veel hout gebruikt. Dat leidt tot een verdere ontbossing met veel landverschuivingen tijdens de moessonregens. Ook voor de vrouwen en jonge meisjes is het zeer belastend want zij vooral moeten het hout verzamelen. ST3Voor een gering bedrag van € 6,- kan een eenvoudige stoof met rookafvoer aangebracht worden. Dat neemt 80% van de rook weg en verbruikt tot zo’n 40% minder hout. Maar voor veel arme mensen is dit bedrag te hoog. Wij willen proberen voor 700 gezinnen geld bij elkaar te lopen zodat zij met een kleine eigen bijdrage een ICS kunnen laten installeren.

De trekking van 14 dagen rond de Manaslu begint op 600 meter te Arughat en bereikt haar hoogtepunt met de beklimming van de Larkya Pass op ruim 5100 meter. Een verschil in hoogte van 4500 meter en laat dat ongeveer het bedrag zijn dat we willen ophalen.

Eén euro per meter stijging, voor 10 euro 10 meter en bv voor 100 euro… Wat zou het geweldig zijn als jullie ons dat zetje in de rug geven zodat we de trekking met succes kunnen volbrengen.

Maak je bijdrage over op rekeningnummer
IBAN: NL19 TRIO 0197 9254 80
BIC: TRIONL2U

Ten name van Stichting Nepal Geeft Maastricht
onder vermelding van sponsortrekking Manaslu.

ST4Voor deze trekking zijn we behoorlijk fanatiek aan het trainen, want het Manaslu circuit is redelijk zwaar, zeker voor mensen van onze leeftijd . Zo zijn we regelmatig op de Pietersberg aan het werk en nodigen we allerlei mensen uit met ons mee te wandelen in de Ardennen, Voerstreek en het prachtige Heuvelland. Walter traint twee á drie keer per week in een fitness centrum (voor het eerst van zijn leven) en Nicole loopt bijna elke ochtend voor haar werk begint ongeveer zes kilometer binnen het uur. Op 21 september deden we mee de sponsorloop Voetprints voor Nepal in Noordwijk [ 25 km].

Geplaatst in Blog, Sidebar.

11 reacties

 1. “Leer me
  Leer me veren
  Beweeglijke kracht
  Soepel bestaan

  Leer me
  Leer me mijn veren
  Gevleugeld vertrouwen
  Gedachteloos hemels

  Leer me
  Leer me zwaarte
  Dansen met wat is
  Eeuwige zwaartekracht

  Leer me
  Leer me mijn zwaarte
  Punt van vertrek
  Stil in aankomst

  Leer me
  Over de kracht
  Zonder gedacht
  Veren en leren
  Telkens het punt
  Waar lijnen raken
  En verder veren
  Tussen het lichte
  Tussen de zwaarte
  Van hun kracht

  Leer me
  Gevederde zwaartekracht” Elke

  Lieve Nicole en Walter,

  Ik wens jullie veel kracht om met gevederd vertrouwen jullie mooie weg verder te zetten!
  Veel liefs en dikke knuffel,

  El

 2. Nog veel doorzettingsvermogen. Wij leven mee met jullie toffe initiatief. Dit moet toch wel een unieke ervaring zijn als koppel. Vééééél liefs!

 3. Beste Walter, lieve Nicole,
  Heel veel succes gewenst met jullie trekking in casu klimtocht boven de 5.000 meter!!
  Niet alleen die beklimming gaat jullie lukken, maar ook het gewenste sponsorbedrag gaan jullie halen: jullie zitten financieel al op tweederde, nu nog de tocht haha. Ik kijk uit naar jullie reisverhalen en projectervaringen.
  Hartelijke groet,
  Herman

 4. Lieve Nicole en Walter,

  Een prachtige site, ziet er erg goed uit! Ik bewonder jullie om het werk wat jullie gedaan hebben en nog steeds voort zetten.

  Veel succes Ik vind het leuk om jullie te volgen,

  veel liefs Gerda

 5. Prachtige website! echt! Mooie en aansprekende weergave van jullie beider ervaringen….. en wat leuk om je live aan het werk te zien, Walter.
  Ik wens jullie heel veel succes met jullie project en een mooie reis!

  Edith

 6. Beste Walter en Nicole, heel veel succes met deze actie en met jullie beklimming! Ik zou graag een stukje meelopen…dat moet dan maar in gedachten. Hou je taai, en ik hoop dat het beoogde bedrag binnenkomt. Ik hoor graag hoe het jullie vergaat,

  Groeten, Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.