Hoe staat het met de kookstoven ?

We zijn nu ruim een maand terug uit Nepal en hebben stilaan “onze draai” terug gevonden in deze hectische wereld. En ook in het verre Nepal zijn de drie plaatselijke NGO’s in actie geschoten. Zeven nieuwe kookstoofbouwers volgden met succes een vierdaagse training en zijn ondertussen met de plaatsing begonnen.

Als we het over een kookstoof hebben, is het misschien moeilijk om daar een beeld van te vormen. Het is zeker geen vernuftig toestel zoals wij dat hier in het westen kennen. Integendeel… het is een heel eenvoudig bouwwerk op basis van natuurlijke grondstoffen maar wel met een heel positieve impact op de leefomstandigheden in de ruime zin van het woord.

De foto’s bij ons laatste weblogverslag boden jullie al een heel beknopte impressie van hoe zo een kookstoof gebouwd wordt.

We hebben ons ondertussen doorheen heel wat beeldmateriaal geworsteld en hebben een korte reportage gemaakt over zowel de vierdaagse training als een bezoek aan een Nepalese familie die ervoor gekozen heeft een kookstoof te laten bouwen.

En natuurlijk zullen er de komende maanden nog meerdere foto’s vanuit Nepal komen overwaaien want door het grote succes van onze sponsortrektocht (ruim 5200 euro) zullen nu ongeveer 800 gezinnen voorzien kunnen worden van dit verbeterd kooksysteem!

Veel kijkplezier!

Hartelijke groeten,

Walter en Nicole

Geplaatst in Blog, Nieuws.

3 reacties

  1. Mooi om te zien. Dat je met een klein beetje geld zoveel families meer levensgeluk en gemak kunt geven. Overigens wordt die manier van stenen maken in Midden Amerika nog altijd toegepast – maar dan om huizen te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.