Walter en Nicole weer naar Nepal

Beste donateurs en sympathisanten,

Graag willen we jullie ervan op de hoogte brengen dat we 13 april weer naar Nepal gaan. Deze keer trekken we naar het uiterste noordwesten, naar het geïsoleerde Humladistrict, gelegen in het Himalayagebergte op 3000-4000 meter hoogte, grenzend aan Tibet.
Het is een heel armoedig gebied waar er vaak een tekort aan voedsel is, waar er nauwelijks sprake is van onderwijs en gezondheidszorg en waar tal van gezinnen in bar slechte omstandigheden moeten leven… of misschien beter gezegd ‘overleven’.

In eerste instantie gaan we een bezoek brengen aan HEAD, een Nepalese NGO in Simikot, die door Chhitup Lama, zelf slechtziende, werd opgericht vanuit zijn diepe betrokkenheid met het welzijn van kinderen die door de slechte leefomstandigheden getroffen zijn door blindheid, slechtziendheid en/of andere fysieke en mentale beperkingen. HEAD staat voor Himalayan Education and Development.
Onze Stichting ondersteunt al verscheidene jaren de projecten van HEAD. Meer info over dit project vinden jullie hier.

Een belangrijk onderdeel van deze reis is een sponsortrekking met als doel gelden in te zamelen voor de organisatie van een groot medisch kamp in verschillende dorpen in de buurt van Simikot.
We zijn heel erg blij dat Chhitup Lama, een heel bezielende man, ons op deze 6-daagse tocht door de Nyinbavallei met als einddoel Raling Gompa, een klein boeddhistisch klooster op 3930 meter hoogte, zal begeleiden.
Het is een tocht op basisniveau, slapen bij de mensen in de dorpjes, in tenten (en misschien ook wel in een grot zei Chhitup) en behoorlijk pittig.

Wij vinden het heel erg fijn wanneer we ons door een ruime achterban aangemoedigd en gesteund mogen voelen! Vandaar dat jullie onze avonturen via onze blog kunnen volgen.

Ondertussen stippelen wij onze plannen verder uit en brengen we jullie heel binnenkort op de hoogte van de verdere verloop. We zullen dan ook uitleggen waarom zo’n medisch kamp zo belangrijk is daar en hoe en met wie een dergelijk kamp wordt georganiseerd.

Als je ons nu al wil ondersteunen kun je je donatie overmaken op het volgende rekeningnummer:
IBAN: NL19 TRIO 0197 9254 80
BIC: TRIONL2U – ovv Sponsortrekking Simikot

Hartelijke groeten,

Nicole en Walter

Geplaatst in Blog, Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.