Uitnodiging Nepaldag 10 februari 14.30 uur tot 20.00 uur

Informatie over Nepal, lezingen en videopresentatie over de trekking, tai chi/qigong workshops, een VEILING voor fondswerving, Nepalese hapjes en live muziek. Gratis entree.

Organisatie. De groep van vijf die in april een tocht in de Himalaya gaat lopen voor fondswerving van twee tehuizen van blinde en anders gehandicapte kinderen in Nepal. De groep van vijf bestaat uit Andi Chalmers, Bart Vijgenboom, Ben Ackermans, Frans Cop en Walter Swinnen.

Plaats: Wijkgebouw Maloekoe Godefridus v. Heerstraat 38 Maastricht

14.30-15.30 uur  (workshop van tevoren aanmelden Nepal.trip.2019@gmail.com)

Tai Chi en Chi Kung kennismakingsworkshop (Walter Swinnen / Ben Ackermans)

Tai Chi – Yang style – 24 vorm demo

15.30 uur: deur open voor iedereen

15.30-16.00 uur

Chi Neng Qigong – Lift Chi Up Pour Chi Down oefening (Ben Ackermans)

Demo Tai Chi waaiervorm (lesgroep Walter)

Doorlopend informatiestand met materiaal over Nepal

Keukenzaal: (open vanaf 15.30 uur)

15.40 uur      doorlopend               

Uitleg over onze trekking en het doel van de trekking (Walter Swinnen)

Lezingen & film over Boeddhisme met leuke anekdotes (Paul Vleugels)

+ proeven van Nepalese thee

Grote Zaal, 16.15 uur     

Veiling (1e deel)     veilingmeesters: Andi, Ben, John

Klik hier voor de Catalogus van goederen voor de veiling

Schilderen met Barbara Varga

Allerlei spellen met Andi Chalmers

16.45 uur  Livemuziek deel 1

Akoestische gitaar (John ten Haaf)

Franse chansons onder begeleiding van accordeon: Eddy Muyres

17.15 uur 

Veiling (2e deel)     veilingmeesters: Andi, Ben, John

18.00 uur–20.00 uur Livemuziek deel 2

* Walter Swinnen is sinds 15 jaar tai chi en qigong leraar, zal in de workshop enige belangrijke elementen uit de tai chi beoefenen, hij geeft les in City Gym en zal met zijn lesgroep de 24 tai chi vorm uitvoeren als ook een deel van de tai chi waaiervorm. Zie www.rustinbeweging.eu. Walter is bestuurslid van Nepal Geeft en heeft de trekking die de groep van vijf gaat doen twee jaar geleden gelopen. Hij zal daar een korte presentatie van geven alsook vertellen over de blinde en anders gehandicapte kinderen van HEAD Nepal.

* Ben Ackermans is Chi Neng Qigong leraar, zal met mensen van zijn lesgroep en belangstellenden de Lift Chi Up Pour Chi Down (LCUPCD) aanleren en uitvoeren www.benackermans.nl

* Paul Vleugels is door zijn vele reizen, bezoeken en gesprekken als geen ander op de hoogte van de ontwikkelingen van landen als India, Nepal, Tibet, China en Pakistan. Hij ontmoette de Dalai Lama vijf maal privé en enkele keren zat hij aan tafel met hem, waar de lichtheid van de lach, de roddel en een traan dikwijls niet ver weg was. Hij is oprichter/voorzitter van de stichting Chenrezig, een organisatie die zich inzet voor Tibetaanse vluchtelingen in kampen in India en Nepal. Hij is een enthousiaste verteller over het boeddhisme en het leven in de kloosters en heeft een bijzondere kijk op de realiteit en effectiviteit van projectmatige hulp zoals hij dat in een korte video genaamd ‘a touch of red’ tot uiting heeft gebracht. Hij zal ons informeren en uitdagen tot discussie en bezinning.

* Barbara Varga is een Hongaarse schilderes en gaat vanaf 16.00 uur een Nepalees landschap schilderen. Tevens zullen een aantal van haar schilderijen te koop worden aangeboden. Een tweede schilderij zal worden gemaakt door ons allen. Barbara zal het schilderen hiervan begeleiden. Deze schilderijen zullen tevens op de veiling worden aangeboden

* John ten Haaf is de gitarist van de Vintage band en zal vanaf 16.45 uur te horen zijn

* Eddy Muyres is een accordeonspeler die met name Franse chansons zal spelen. Hij wisselt af met John en soms zullen ze ook samen spelen.

En verder…

23 februari – Sponsordiner met Nepalees eten, reisverslag van Loes Martinus en Bram van Tol en liederen door Trudy Schambergen. Plaats Pastoor Kribsweg 14 A Maastricht vanaf 18.00 uur. Info volgt.

23 maart – Spinningmarathon Il Fiore Ceramique Maastricht van 9.30 tot 12.30 uur. Deelname €15 voor 3 uur, fiets delen ook mogelijk in 2 x 7,50. Na afloop broodjes en pastasalade. Voor Il Fiore leden en niet leden. Leden betalen aan de receptie, niet leden €15 overmaken naar P.Beijers Maastricht NL37 ABNA 0613429737 ovv spinningmarathon

Geplaatst in April-trek, Blog, Nieuws, Sidebar.

Eén reactie

  1. Na afloop van de voor mij zeer geslaagde Nepaldag, proef ik nog steeds de heerlijke nasmaak van de voortreffelijke soep die ik bij jullie heb gegeten.

    Ik zou heel graag het recept van deze soep willen ontvangen. Is dat mogelijk ?
    Ik bedoel niet de soep met citroen en courgette, maar die andere (ik meen met kokosmelk en bijzondere kruiden. Alle lof aan hen die deze gemaakt heeft !

    Via welke kok of kokkin kan ik dit achterhalen ? Het was héééérlijk !

    Groet, Yvonne Velthuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.