Sponsordiner 23 februari

Help de gehandicapte kinderen in Nepal door deel te nemen aan het sponsordiner, waar naast een heerlijk Nepalees diner verslag gedaan wordt van een reis naar Simikot door Loes Martinius en Bram van Tol. Tevens zal Herman de Jong, secretaris van Stichting Nepal Geeft, een korte samenvatting geven van de samenwerking van SNG en HEAD Nepal. Tenslotte zingt Trudy Schambergen liederen van Mercedes Soza en Bertolt Brecht.

Programma

18.00 Ontvangst met gratis aperitief

18.30 Nepalees diner

  • Voorgerecht Pakauda’s met chutney
  • Hoofdgerecht Dahl Bhaat, groente curry met yoghurt, kip curry, atjar , naan knoflook brood
  • Nagerecht Rijstpudding

19.45 Verslag van reis naar Simikot door Loes en Bram*

20.30 Liederen van Mercedes Soza en Bertol Brecht gezongen door Trudy Schambergen**

21.15 Afsluiting

Het heerlijke diner wordt verzorgd door de groep van vijf: onze voortreffelijke koks Bart en Walter en de charmante bediening door Andi, Ben en Frans met hun partners.

Locatie: Gemeenschapshuis Sint Pieter Pastoor Kribsweg 14 a Maastricht

Kosten: Donatie € 25+

Aanmelden liefst voor 17 februari via walterswinnen@hotmail.nl

Toelichting

In april lopen wij, vijf vrienden, een sponsortocht in het hooggebergte van de Himalaya. Gedurende zes dagen trekken we onder primitieve omstandigheden door de nog authentieke Nyinba vallei naar het boeddhistisch klooster Raling Gompa op 3930 meter om vandaar de Crystal Mountain te beklimmen (5100 m).

We doen dat om blinde en anders gehandicapte kinderen in het achtergebleven arme Humla gebied te ondersteunen. Zij wonen in Simikot in twee tehuizen opgezet door Chhitup Lama van stichting HEAD Nepal. Er is daar een tekort aan allerlei noodzakelijke voorzieningen, hulp- en revalidatiemiddelen, geschoold personeel en trainingen. Hoewel zelf slechtziend zal Chhitup ook onze gids tijdens de trekking zijn.

*Loes Martinus en Bram van Tol zijn afgelopen september in Nepal Simikot geweest en hebben het project met de blinde en anders gehandicapte kinderen bezocht. Loes is ergotherapeute en Bram arts, zij hebben alle kinderen uitgebreid onderzocht en een heel programma van aanbevelingen opgesteld voor gerichte zorg en revalidatie in de vorm van hulpmiddelen, revalidatietools, aangepast meubilair en zeer belangrijk ook trainingen van het personeel. Om dat te financieren lopen we deze tocht. Bram en Loes hebben ook een deel van onze tocht gelopen. Daar zullen ze ook iets over vertellen.

**Trudy Schambergen heeft een lange en diverse carrière achter de rug variërend van regisseur, actrice, CliniClowns, docent en coach stichting MiMakkus. Op het ogenblik is ze ook werkzaam als blindentolk voor de stichting ‘Komt dat zien’. Daarnaast trad ze op als zangeres met vooral liederen van Bertolt Brecht en Mercedes Soza. Haar laatste solo programma van ‘Zing Coby zing’ was een groot succes. Zij heeft een aantal jaren geleden ook het project van HEAD Nepal bezocht en, hoe kan het ook anders, met veel plezier theater en muziek gemaakt met de kinderen daar.

Geplaatst in April-trek, Blog, Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.