Sponsorloop mobiele school tijdens Nijmeegse 4-daagse

Eduard Disch (74) uit Maastricht gaat van 16 t/m 19 juli a.s. de Nijmeegse Vierdaagse lopen en nodigt zijn familie, vrienden en bekenden van harte uit om hem te sponsoren.

De sponsoring komt volledig ten goede van het ‘Mobiele Schoolproject’ voor gehandicapte kinderen in het Humladistrict  in noordwest Nepal (zie onderstaand korte projectinfo). Uw bijdrage (met eventueel een begeleidend woordje voor Eduard) op het Sponsorloopfonds van de Nijmeegse Vierdaagse is meer dan welkom klik hier. U ontvangt na storting een berichtje. Op de website van het Sponsorloopfonds is de voortgang van deze sponsoractie op de voet te volgen. Op vrijdag 19 juli a.s. wordt hij ‘aan de finish’ in Nijmegen opgewacht door zijn vrouw Valence Sonnen en overige belangstellenden, waaronder ook onze penningmeester Johan Peters. Met Eduard hopen wij, dat zijn sponsorloop een mooi resultaat oplevert en dat daarmee een belangrijk steentje kan worden bijgedragen aan de realisatie van het project. Te zijner tijd zullen wij hieraan op onze website vanzelfsprekend de nodige aandacht geven.

KORTE PROJECTINFO

Naar verwachting gaat op 1 juni a.s. het Mobiele Schoolproject in twee ver afgelegen en moeilijk bereikbare zgn. ‘municipalities’ in het Humladistrict in noordwest Nepal vroegtijdig* van start. Samen met onze partnerorganisatie HEAD Nepal (en met financiële steun van Wilde Ganzen: klein project, groot verschil) worden 228 gehandicapte kinderen ‘bij de hand genomen’ en begeleid naar en voorbereid op instroom in het reguliere onderwijs. De kinderen groeien stuk-voor-stuk op in grote armoede in een omgeving waar ‘de tijd geen haast heeft’ en de ouders, door een combinatie van oorzaken en omstandigheden, niet goed in staat zijn hun kinderen een toekomst te geven. Het project heeft een looptijd van 1 jaar, waarna ouders, leerkrachten en plaatselijke ambtenaren de verdere begeleiding op zich nemen. HEAD, ofwel Himalayan Education and Development Nepal, neemt zelf de regie en de uitvoering van het project ter hand en blijft ook na afloop van het project als het ware stand-by in de wetenschap, dat ouders en wellicht ook een of meer kinderen extra aandacht en/of ondersteuning nodig hebben. In het uiterste geval kan HEAD 1 of 2 kinderen rechtstreeks onder haar hoede nemen en huisvesten in een van haar opvanghuizen in Simikot, de ‘hoofdstad’ van het Humladistrict. Onvermoeibare kartrekker van het project en oprichter van HEAD is onze contactpersoon Chhitup Dorji Lama (zelf zeer slechtziend) met wie wij al zo’n 7/8 jaar intensief samenwerken.  Lees hier meer over onze samenwerking met HEAD.

* In overleg met Wilde Ganzen is afgesproken, dat het project binnenkort van start kan gaan, terwijl nog niet al het benodigde sponsorgeld binnen is. Per heden dragen SNG en WG tezamen €10.000 bij (ieder dus €5.000). Daar de totale kosten €17.423 bedragen (waarvan WG 50% voor haar rekening neemt), resteert voor SNG nog een openstaande kostenpost van €3.711.

Geplaatst in Blog, Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.