Sponsoractie

VOORAF

In september 2018 zijn wij in Simikot geweest met het oog op de gezondheidssituatie van alle kinderen van Head Vision Home en Head Enable Home. Twee SNG-vrijwilligers, te weten Loes Martinius en Bram van Tol, hebben toen in 3 weken tijd alle kinderen uitvoerig medisch en paramedisch onderzocht en tekorten, handicaps en urgenties vastgesteld. De belangrijkste conclusies zijn in een Health Care Report vastgelegd en dat vormt weer de basis voor het lopende gezondheidsproject, dat wij samen met Wilde Ganzen op 1 maart zijn gestart. Dat voorziet in een medische hulppost die zich in eerste instantie richt op de plm. 50 kinderen waar HEAD zich over heeft ontfermd, maar uiteindelijk openstaat voor jong en oud in Simikot. En dan denken wij in de eerste plaats aan de dove kinderen van opvanghuis Sahara Samuha en de dalithkinderen van Upper-Simikot.

Van alle onderzochte kinderen is van 4 vastgesteld, dat een operatieve ingreep onvermijdelijk is teneinde hen enig toekomstperspectief te kunnen bieden. Op deze 4 kinderen richt de SNG-sponsoractie zich de komende 10 weken.

DE SPONSORACTIE

De sponsoractie die binnenkort van start gaat kent dus als het ware 4 hoofdrolspelers, te weten in willekeurige volgorde:

  • Laxmi Shahi;
  • Ram Bahadur Shahi;
  • Pushpa Shahi en
  • Gaugora Bohora.

Voor alle 4 geldt, dat zij voor de noodzakelijke ingreep naar het ziekenhuis in Kathmandu moeten en daar ook voor herstel enige weken zullen moeten verblijven. Met de ingreep, de vliegtickets (Simikot – Kathmandu en retour) en de verblijfskosten in Kathmandu is in totaal ruim €8.000,- gemoeid. Dat is heel veel geld en het zou heel mooi zijn, wanneer we er in slagen met hulp van onze trouwe donateurs en sponsors (een deel van) het benodigde bedrag de komende 10 weken in te zamelen.

14 BERICHTEN

Vanaf komende week zetten wij elke 4/5 dagen een bericht online en op Facebook. Daarin stellen wij vanzelfsprekend de kinderen achtereenvolgens 1 voor 1 aan u voor en in een kort filmpje leggen zij dat zelf ook nog een keer uit: wie ze zijn en waar ze op hopen. Al onze donateurs ontvangen de berichten ook per e-mail en worden zo heel direct geïnformeerd over en betrokken bij dit mooie project. Kortom, houd als u wilt onze website, Facebookpagina en uw e-mail in de gaten. Vanzelfsprekend houden wij u ook op de hoogte van de financiële opbrengst van de actie, zowel doorlopend als van het eindresultaat.

VOLG DE SPONSORACTIE!

Met vriendelijke groet,

het SNG-bestuur

Geplaatst in Blog, Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.